Att lämna en brygga…

Tenk deg å våkne i båten som ligger i havna en varm dag i juli. Stå opp, lese litt i en bok mens du drikker morgenkaffen. Etterhvert tusler du bort på stranda og tar et morgenbad, før du og resten av familien kaster loss mens noen av dine beste venner står vinkende igjen på brygga. Så drar du opp flunkende nye seil i en nytrimmet rigg, og får følge av noen av vennene dine et stykke utover fjorden. Du kommer kanskje ikke tilbake før om et drøyt år. Dette var dagen i dag. Sprøtt!

Katja
venner
Gode venner
kaffe

Men det har ikke akkurat vært lett å komme seg avgårde. Det siste året har vært intenst; vi har neglisjert venner og jobb, barna har gått for lut og kaldt vann og tidspresset har vært konstant.

Så har vi altså tatt noen tåredryppende farvel med venner og kjente, for så å møtes igjen ved frysedisken noen dager senere.

“Skal disse menneskene aldri komme seg avgårde..?”

Åh, ni fantastiska män…

…ni som kan brassa en märs, göra ett slag, snöra ett stag

paul_kavringen
stramme_rigg
salingsfester
heise_mast
mekke
sterk_mann

De siste ukene før avreise var vi på grensen til desperate. Vi har jobbet hele året med å fikse, lære, kjøpe, koble, skru og planlegge. Særlig Christian har stått på som en hest, han har gjort alt fra å plukke fra hverandre og sette sammen igjen skipsdassen, fullføre skippereksamen, skaffe radar og installere AIS. Likevel hadde vi altfor mange ugjorte oppgaver og usikkerhetsmomenter til å kunne legge ut den 1. juli slik vi hadde bestemt.

Men inn kommer heltene! De profesjonelle kara. Paul på Kavringen, Mehmet på UK Sails, Tobias på JS Mekaniske. Og de strekker seg langt!

De hjelper, mekker, heiser, bestiller og henter, banker og skrur. De sier aldri nei. Og så konkluderer de kjekt og selvsikkert: “Detta holder!” Og når de sier det, så vet jeg at det holder, for de har erfaring. De har stått på lenge. De gir seg ikke på tørre møkka, finner alltid en løsning. De bare fikser det!

I det vi nå endelig seiler avgårde, så er det takket være alle disse velvillige, engasjerte, velmenende, sterke, hardbarka, trygge, fantastiska män! Ni män som vet allt om vatten.