Gjennom Nord-Europa

Om belgiske vafler og skupumper i Frankrike

Det er rart med alle språkene på denne turen. Svensk, dansk, tysk, nederlandsk, flamsk, fransk, spansk og portugisisk. Vi har hvert i 10 land på hele turen hittil.

Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike, Spania og Portugal. I Danmark bada vi masse. I Tyskland spiste vi en VELDIG god burger. I Nederland var det noe forferdelig godt sjokoladepålegg. I Belgia var vi på en kafé med en veldig snill baker. Jeg spiste belgisk vaffel. Bakeren fortalte oss att i Belgia så får ikke foreldrene lov til å ta barna ut av skolen og hvis barnet blir sykt må foreldrene ta det med til legen for 40€. Så må legen vurdere om barnet er syk nok til og få fri fra skolen og hvis det er det må foreldrene gå til skolen og levere inn noe papirer.

IMG_3130
sjokopalegg

I Frankrike ble vi jaget av en skypumpe. Jeg satt og så utover også så jeg plutselig en rar greie som stakk ned fra skyene. Jeg satt og grubla lenge, men så kom jeg på da, Tilde en norsk båt vi har møtt, som har blitt truffet en skypumpe. «Er det der en skypumpe?», spurte jeg. Det var det. Pappa gassa på og kjørte motoren fortere en noensinne og vi måtte ned og stroppe oss fast. Heldigvis stroppet vi oss fast ved snacks skapet 😉

En ordentlig skypumpe forfulgte oss på vei fra Cherbourg